Drevremsa

ART.NR: 16101
Drevremsa av glasull.
Läs mer
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Drevremsa

Fönsterdrev av glasull.
Remsan används för att isolera runt dörr- och fönsterkarmar.

Montering

Drevremsan viks och trycks obruten in i utrymmet runt dörr- eller fönsterkarmen med ett platt verktyg. Det är viktigt att remsan inte packas för hårt eftersom det är mängden varm, stillastående luft i isoleringen som avgör resultatet. Ju mindre drevningsremsan trycks ihop desto mer luft rymmer den, vilket leder till bättre isolerande effekt.
För att isoleringen ska fungera optimalt är det därefter viktigt att se till att drevningen blir diffusionstät (ångtät) på insidan och diffusionsöppen på utsidan. Detta åstadkommer du genom att på insidan låta den åldersbeständiga plasten i väggen fästas över dörrkarmen innan fodret sätts upp. På utsidan gör du likadant med vindskyddet (folien eller pappen) som sitter strax innanför fasadbeklädnaden.
Läs mer
Varumärke Ursa
Leverantörens artikelnummer 16101

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Äldre hus är ofta inte så välisolerade som nya, vilket gör att det blir svårt att hålla värmen inne på vintern och ute på sommaren. En bra åtgärd är då att tilläggsisolera, vilket förutom komforthöjning av inomhusklimatet även kan spara många sköna pengar på minskat uppvärmningsbehov. Rätt utfört kan det dessutom öka värdet på huset.
  • Som bekant stiger värme uppåt och utan en välisolerande mössa på huset förlorar ditt hem mycket värme. Oavsett om det gäller ett hus med befintlig isolering eller ett nybygge är det en god idé att se till att takbjälklaget blir ordentligt isolerat. Den här guiden hjälper dig till bättre värmekomfort och att förebygga fuktproblem på vinden, samtidigt som du sparar pengar på sikt.
  • Drömmer du om varma sköna golv utan drag i huset? Då är det troligen dags att se över isoleringen av golvbjälklaget. Med en välisolerad trossbotten kan du höja komforten avsevärt i huset, samtidigt som du får ett energieffektivt hus med god värmeekonomi. Därför är det en god investering för ditt hus att se till att du har en god isolering av husets golvbjälklag.
  • När väggstommen är rest är det dags att påbörja husets klimatskal. Först ska huset göras vindtätt och därefter isoleras för att få den goa värmen att stanna på insidan vintertid, men även för att hjälpa till att hindra sommarvärmen från att ta sig in. Även om det kan tyckas vara ett stort jobb, så är det inte så svårt. Lite att tänka på finns det, men följ vår guide så blir huset välisolerat!
  • Den fuktiga och kvava källaren är ett utrymme som nog många skulle vilja använda till mer än förvaring. Att gräva ut det oisolerade gamla källargolvet är ett stort steg i rätt riktning för att få en trevlig miljö i källaren. En bonus när arbetet är klart blir att det nya golvet även visar sig på uppvärmningskostnaderna då man bryter en stor köldbrygga som tidigare drog in kall luft i huset.
  • Har du ett äldre hus som inte är så välisolerat? Då har det svårt att hålla värmen inne på vintern. Du skulle kunna tilläggsisolera dina ytterväggar utifrån, men då påverkas hela fasaden. Ett smart alternativ är att istället tilläggsisolera från insidan. För att underlätta kan du dela upp projektet i flera mindre och tilläggsisolera rum för rum.