Färdigblandad Fästmassa 5 kg Bostik

Färdigblandad, flexibel fästmassa
ART.NR: 01313
Recensioner
4000 Tile Adhesive Paste från Bostik är en smidig färdigblandad fästmassa med bra vidhäftningsförmåga för montering av keramiska material på alla fasta väggunderlag.
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Färdigblandad Fästmassa 5 kg Bostik

4000 Tile Adhesive Paste från Bostik är en smidig färdigblandad fästmassa med bra vidhäftningsförmåga för montering av keramiska material på alla fasta väggunderlag.

Användningsområde

Pastan är avsedd för montering av keramiska plattor, keramisk mosaik, glasmosaik och natursten på väggar inomhus i torra lokaler (ej våtrum). Pastan kan användas på fasta stabila väggunderlag så som betong, lättbetong, puts och olika skivmaterial. Minst en av ytorna måste vara sugande.

Arbetsbeskrivning

  • Förbehandling: Underlaget skall vara fritt från damm, smuts, limrester etc samt fast och hårt och hålla minst +10°C. På starkt sugande underlag rekommenderas primning, se separat anvisning för Primer 6000.
  • Blandning: Pastan är färdig för användning.
  • Applicering: Dra först ut pastan med spackelns släta sida för ca.10 minuters plattsättning fördela sedan med den tandade sidan. Pressa och vrid fast plattorna. Avlägsna pasta som trängt upp till mer än halva fogdjupet. Pastafläckar skall omgående torkas bort med fuktig trasa.
  • Åtgång: Cirka 1,5-4,0 kg/m² beroende på underlag och den keramiska plattans format.

Miljö och hälsa

Produktens innehåll är, enligt gällande lagstiftning, inte klassat som hälso- eller brandfarlig. Använd handskar och skyddsglasögon. För ytterligare information, se säkerhetsdatablad.

Teknisk data

  • Arbetstemperatur: +10°C till +25°C
  • Användningstid: Ca 15 minuter vid +25°C
Varumärke Bostik

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Dags att göra innerväggarna redo för renovering. Tänk på att innan målarfärgen eller tapeterna kommer på plats är det bra att göra en ordentlig spackling av väggarna. Vi guidar dig till det perfekta spacklingsresultatet med vår detaljerade instruktionsfilm om spacklingens ädla konst. Greppa spackelspaden och låt oss börja spackla innerväggarna! - Lycka till!
  • Att måla panelen på sitt hus är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat under lång tid. Bjud gärna in lite vänner så att ni kan hjälpas åt, det blir roligare så!
  • Att måla väggarna inomhus är ett enkelt sätt att förnya ett rum med enkla medel. Därför är det kanske inte så konstigt att det är ett av de vanligaste projekten för hemmafixaren. Som vanligt gäller det att vara noga med förarbetet och att ha rätt grejer till hands, då går jobbet som en dans. Allt du behöver för att lyckas med målningen hittar du på Byggmax såklart.
  • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
  • Att måla sin fasad av nyuppsatt panel är ett jobb som snabbt ger ett tydligt resultat och dessutom skapar ett gott skydd för lång tid framöver. Se till att planera jobbet väl och ha rätt utrustning till hands så kommer du snart att kunna få njuta av ett vackert och hållbart resultat. Bjud gärna in lite vänner att hjälpas åt och måla så blir arbetet både roligare och går fortare.
  • När du ska förstärka skarvar har du två val och kan antingen fästa självhäftande glasfiberremsa eller så gör du som proffsen och använder en pappremsa. Glasfiberremsan är lite lättare att hantera då den bara är att tejpa upp innan du börjar spackla. Å andra sidan anses pappremsan vara bättre på att motverka sprickbildning. Pappremsan kan tyckas vara lite krångligare att använda, men redan efter första skarven kommer du ha koll på hur det fungerar.
  • Det finns i huvudsak två olika metoder när det kommer till att bredspackla väggar. Antingen använder du vanligt handspackel som läggs på med en bredspackel och sedan jämnas till, eller så använder du rullspackel. Detta appliceras på väggen med hjälp av en roller och sedan jämnar du till med en bredspackel. Båda metoderna är enkla att utföra efter en stunds övande men rullspackel går mycket fortare.
  • Det är rekommenderat att måla taket i samband med att väggarna målas om. På så vis fräschar du upp hela rummet och spar även tid genom att samla allt arbete till ett och samma tillfälle. Då börjar du helt enkelt med att måla taket först och behöver inte heller vara lika noga när du målar vägg- och takvinkeln eftersom väggen ändå ska målas efteråt. Här tjänar du även mycket tid på att måla om flera rum i taget när grejerna ändå är framme och du är igång.