Flaggstång Tradition Formenta

Finns i flera utföranden
ART.NR: 687924242
Recensioner
Flaggstång Formenta Tradition är en kvalitetsflaggstång som tillverkas i Värnamo, Småland. Designad för att hålla i flera generationer med flagglinor och fästelement som tål tuffa väderförhållanden.
Utförande:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Flaggstång Tradition Formenta

Flaggstång Formenta Tradition är en kvalitetsflaggstång som tillverkas i Värnamo, Småland. Designad för att hålla i flera generationer med flagglinor och fästelement som tål tuffa väderförhållanden.

Välj rätt flaggstångslängd
Tänk på omgivningen när du väljer längd. Flaggstången bör vara 3 till 4 meter högre än närliggande byggnader för att flaggan ska synas bra. Detta skapar också en harmonisk estetisk vy.

Montera enkelt i tre steg: gräva hål, fästa markdelar med betong och res flaggstången på rätt plats med medföljande instruktioner.

  • Höjd rot till knape: 1400 mm
  • Aluminiumrörslängd: 1500 mm
  • Toppdiameter: 65 mm


Vindresistens och kvalitet
Glasfiberflaggstänger är både lätta och starka, med vindresistens upp till 66 m/s för flaggstång utan flagga. Vi erbjuder 15 års garanti på både stång och fäste.

Formentas flaggstänger är skapade med fokus på långvarighet. Dessa svenskproducerade flaggstänger är noggrant designade för att hålla i generationer. Med varmförzinkade fästelement och flagglinor utvecklade för att klara av tuffa väderförhållanden, säkerställer de en oslagbar hållbarhet.

Hur lång flaggstång ska man ha?
När du väljer längd på din flaggstång bör du tänka på faktorer som omgivningens karaktär, närliggande byggnadshöjder och synligheten för flaggstången. En flaggstång som är väl proportionerad i förhållande till omgivningen skapar en estetiskt tilltalande vy. Generellt bör flaggstången vara högre än omgivande byggnader för att flaggan syns väl och med stolthet. Att välja rätt längd är avgörande och en tumregel är att flaggstången bör vara 3 till 4 meter högre än huset bredvid i en privat miljö.

Flaggstångens Höjd
I Sverige anpassas höjden på flaggstänger beroende på dess plats och syfte. För privata hem är det vanligast med flaggstänger mellan 9 till 12 meter, vilket säkerställer att flaggan syns klart över träd och byggnader, samtidigt som den estetiska balansen bevaras. När du väljer höjd bör du tänka på omgivningarna och den visuella effekt du vill uppnå.

Montering av flaggstång
Att sätta upp en flaggstång är en enkel process som kräver några steg. Börja med att gräva ett hål med rätt diameter och djup enligt anvisningarna för flaggstångens längd. Sedan fixeras den medföljande markdelen med betong, vilket alltid ingår när du köper en flaggstång. Efter att betongen har härdat, vilket tar mellan 3 och 4 dagar beroende på utomhustemperaturen, kan flaggstången resas på markdelen. Var noga med att följa monteringsanvisningarna för att säkerställa att flaggstången står stadigt och rakt.

Optimera placeringen av flaggstången
När du funderar på var du ska placera flaggstången på din tomt är det viktigt att tänka på synlighet, estetik och säkerhet. Placeringen bör säkerställa att flaggstången är synlig från huvudområdena på tomten, och gärna från vägen för att skapa ett visuellt tilltalande intryck. Se också till att flaggstången står på ett säkert avstånd från byggnader, träd och andra hinder så att flaggan kan vaja fritt utan risk för skador. En placering nära en uppfart eller centralt på en öppen yta kan ofta vara idealisk. Genom att överväga dessa faktorer kan du optimera både funktion och estetisk påverkan av din flaggstång.

Bestämma flaggstångens höjd
Att mäta höjden på en flaggstång kan göras med precision genom att använda ett måttband på en nedfälld flaggstång. Alternativt kan man på en solig dag mäta skuggan och med hjälp av enkla matematiska beräkningar och en känd vinkel, exempelvis solens position, uppskatta höjden utan att klättra.

Flaggstångens vindresistens
Flaggstänger i glasfiber är mycket hållbara och flexibla. Höjd och bottenens diameter spelar en roll, där högre stänger kräver en större botten för att hantera vindbelastning. Stabil förankring med M20 gängstänger i varmgalvaniserat utförande är avgörande för stångens vindresistens, vilket även ingår vid köp av stången. En 10 m flaggstång klarar vindstyrkor upp till 66 meter per sekund utan flagga, men extremt kraftiga stormar eller orkaner kan ändå påverka dess stabilitet negativt.

Vikt på Flaggstång
Vikten på en flaggstång kan variera beroende på material och längd. Glasfiberarmerade flaggstänger är generellt sett mycket lätta i förhållande till sin längd, vilket gör dem enklare att montera, resa och underhålla. För mindre flaggstänger som används privat ligger vikten mellan 20 och 45 kilo, medan större stänger, avsedda för offentlig användning, kan väga upp till 120 kilo. Totalvikten påverkas även av det förankringssystem som behövs för att tryggt hålla flaggstången på plats.

Fäst flaggan enkelt
För att fästa en flagga i en flaggstång används oftast ett linsystem med clips eller snabbspännsystem. Flaggan hakas fast i clipsen längs ena sidan och hissas upp. Dessa system möjliggör enkel säkring och snabba byten av flaggan.

Hur monteras en flaggstång?
Alla Formentas flaggstänger monteras enkelt med hjälp av det medföljande varmgalvaniserade gångjärnsfästet. För en mer detaljerad steg-för-steg-beskrivning, följ de medföljande monteringsanvisningarna.

Garanti och skötselråd
Formentas flaggstänger har en garanti på 15 år och inkluderar både glasfiberarmerade flaggstänger och det varmgalvaniserade stångfästet. Vid reklamation ersätts flaggstången med en ny. För att hålla flaggstången ren och i gott skick rekommenderar vi rengöring med varmt vatten och såpa. För extra glans kan flaggstången poleras med båtvax.

Mått och vikt
  • Toppdiameter: 65 mm
  • Aluminiumrörslängd: 1500 mm
  • Höjd rot till knape: 1400 mm


Varumärke Formenta