Flytblock till bryggor

Finns i flera storlekar
ART.NR: 61010002
Vill du ha en brygga till båten eller badplatsen Med flytblock av cellplast kan du enkelt bygga din egen brygga.
Läs mer
Tjocklek:
st
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Flytblock till bryggor

Vill du ha en brygga till båten eller badplatsen. Med flytblock av cellplast kan du enkelt bygga din egen brygga. Flytblocken har en hög bärighet med en flytkraft på 900kg/m3.

Flytblocken finns i tre olika tjocklekar:
120 x 60 x 60 cm
120 x 60 x 40 cm
120 x 60 x 30 cm

Tips till ditt bryggbygge

Vid användning av 4 st flytblock blir bryggans yttermått 180 x 255 cm.
Om flytblocken har en tjocklek på 30 cm blir bryggans lyftkraft 775 kg.
Bygg ett ramverk av virke 45 x 145 och ett bryggdäck av 28 x 120 trallvirke.
Det rekommenderas inte att kapa i blocken då det tappar flytkraft

EPS-typ

Cellplast med beteckningen EPS kallas expanderad cellplast, den består av små kulor som smälts samman under värme och tryck. Expanderad cellplast har god isoleringsförmåga då den består till 98 procent av innesluten luft. Den har även hög fukttålighet och ger därför ett bra skydd mot, kyla, vind, fukt och mögel.
Läs mer
Varumärke BEWi
Leverantörens artikelnummer 801600

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Att ha en alldeles egen brygga är en dröm för många – perfekt att ta sig ett dopp ifrån, förtöja båten vid eller anlägga en trevlig uteplats på. Oavsett hur stor brygga du önskar, vad den ska användas till och hur stor budget du har så finns det självklart en brygga för dig. Den kommer att utsättas för stora påfrestningar, men rätt konstruerad får du bryggan att hålla länge.
  • Om du har en uteluftventilerad kryp- eller plintgrund kan tilläggsisolering hjälpa dig att sänka energiförbrukningen samt öka rumskomforten. Arbetet kräver få verktyg och är enkelt att utföra om utrymmet under grundbjälklaget är åtkomligt. Det vanligaste är att använda styva skivor av mineralull eller cellplastskivor som fästs direkt under trossbottnen i golvbjälklaget.
  • Om du har ett betonggolv inomhus är det högst troligt att konstruktionen är en platta på mark, vilket är en av de vanligare grundtyperna idag. Denna är både energieffektiv och fukttålig. Har du däremot en krypgrundslösning med träbjälklag som är dåligt, kan du välja att konvertera till en gjuten platta. På så sätt kan du både få bukt med eventuell fukt samtidigt som du får välisolerade golv med golvvärme.
  • Ska du bygga nytt eller bygga till? Vill du ha ett lättbyggt system som ger dig en god innemiljö och låga uppvärmningskostnader? Då kan isolerade byggblock vara något för dig. Allt byggs ihop med några enkla verktyg och påminner lite om Lego. När du rest väggarna fyller du hela konstruktionen med betong. Och vips har du en komplett ytterväggsstomme utan köldbryggor. Allt avslutas enligt tradition med en smarrig gjutartårta.
  • En dröm för många är att ha en egen brygga att ha båten vid eller ta sig ett svalkande dopp ifrån. Har du bara tillgång till en strandkant så är det största hindret avklarat och att bygga själva bryggan fixar du på en helg. Det finns många bryggtyper att välja bland med enklast är nog ändå en brygga med bockar som står på botten. Då har du snart en egen färdig brygga på plats och kan börja njuta.