Gräsgödsel Algomin

6,5 kg, gräsnäring
ART.NR: 151107
Recensioner
Gödslet har en sammansättning av kalk, brunalger och noggrant balanserade tillsatser av långsamt frigjord kväve och kalium, som ger en grönare, tätare och mer livfull gräsmatta.
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Gräsgödsel Algomin

Få din gräsmatta att grönska med detta gräsgödsel från Algomin! Gödslet har en sammansättning av kalk, brunalger och noggrant balanserade tillsatser av långsamt frigjord kväve och kalium, som ger en grönare, tätare och mer livfull gräsmatta. Med grädsgödslet från Algomin kan du se fram emot en gräsmatta som inte bara växer snabbare, utan också starkare och mer motståndskraftigt mot både kyla och torka, tack vare de speciella egenskaperna hos brunalger och kalk.

Skonsam och trygg

Slut på bekymmer över att skada din gräsmatta! Grädsgödsel från Algomin har en formula som är skonsam och som inte lämnar några brännskador tack vare frånvaron av lättlösliga salter. Så du kan vara trygg i att använda den överallt där barn och husdjur leker.

Med en NPK-förhållande på 15-0-8+8S, är gräsgödslet produkt perfekt för att ge ditt gräs exakt vad det behöver för att blomstra. Ge din gräsmatta den kärlek den förtjänar!

Hur fungerar produkten?

Om jorden håller ett neutralt pH mår mikrolivet bra och mindre tungmetaller fälls ut. Det är därför våra populäraste produkter innehåller kalk berikade med brunalger och makronäring. Makronäringen i den här produkten består av vattenlöslig mineralgödsel. Det innebär att mikrolivet i jorden stimuleras genom att det bearbetar näringen innan den blir tillgänglig för växterna. Kombinationen av kalk, brunalger och makronäring ger dina växter en allsidigt sammansatt näring. Näringen ger en levande jord och hjälper till att återställa balansen genom att motverka försurning och urlakning av näringsämnen.

När ska jag gödsla?

Gödsla 2-3 gånger per säsong. Gödsla första gången när gräset börjat växa och ge sedan ny näring var 6-7 vecka till slutet av augusti. Det går bra att gödsla i alla väder, dock kommer inte näring ner till jorden utan vatten.

Hur gör jag?

Sprid jämnt och tunt. Om du inte har någon spridare – kasta Grönare gräsmatta snett uppåt och framåt – inte åt sidan. Det ger en bra spridning. Borsta ut eventuell överdosering.
  • Dosering: 1kg/50m², motsvarar ungefär 3 nävar/10 m².

Tips!

  • Näringsschema - Ge ofta och mindre doser för jämnare resultat.
  • Stödsådd - Stödså med gräsfrön för ännu finare gräsmatta.
  • Klippning - Klipp ofta så förtätar sig gräset, klipp ej av för mycket på samma gång (max 1/3).
  • Höstnäring - Ge näring på hösten för en bättre övervintring.
Varumärke Algomin

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Ordet perenn är latin och används som benämning för örtartade växter som återkommer på våren, efter att ha vissnat ned på hösten. Dessa fleråriga växter finns i många sorter som alla har sina krav på sin miljö för att trivas. Generellt kan man säga att de flesta bladväxter trivs på skuggigare platser, medan majoriteten av de blommande perennerna ofta vill ha lite mer ljus.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.