Putsbruk C 25kg

CS II
ART.NR: 0113
Recensioner
Putsbruk C är ett torrbruk bestående av cement, kalk och natursand i proportionerna 50/50/650.
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Putsbruk C 25kg

Putsbruk C är ett torrbruk bestående av cement, kalk och natursand i proportionerna 50/50/650. Det blandas endast med vatten och ger ett användningsklart bruk för putsning eller murning.

Användningsområde

Bruket lämpar sig väl för slamning och putsning inomhus och utomhus. Produkten kan även användas till renovering av konstruktioner tidigare putsade med kalk/cementbaserat bruk samt till murning och putsning av tegelskorstenar inomhus.(OBS! Se även generella tips)

Materialåtgång

Cirka 18-20 kilo/m² vid 10 millimeters putsskikt.

Förvara säckarna

Säckarna ska förvaras torrt. Lagringstiden är minst sex månader i oöppnad originalförpackning.

Blandning

Blandas i planblandare cirka 10 minuter. Börja med en liten del vatten och sedan torrbruk och vatten växelvis.

Generella tips vid putsning

Putsning på ny eller befintlig yta skiljer sig åt. Om du ska putsa en befintlig yta måste du veta vilket bruk den är putsad med innan, och vilket bruk som fungerar tillsammans med det. Det är mycket viktigt att det bruk du använderinte är starkare/hårdare än det gamla.Vid torrt och varmt inomhusklimat är det även nödvändigt att förvattna underlaget för bättre vidhäftning.

Putsar du på ett sugande underlag ska detta slammas, det gör du genom att blöta upp bruk i vatten tills det får en vällingliknande konsistens och därefter stryka det över underlaget i ett 2-3 millimeter tjock lager. När detta lager börjar ljusna är det dags att lägga på putsen. För att få en så slät vägg som möjligt kan det vara bra att spika upp läkt att putsa mot, ribborna bör vara 5-10 millimeter tjocka och sitta lodrätt på cirka en halvmeters avstånd från varandra.

Lägg därefter på rikligt med bruk och dra sedan en rätskiva nerifrån och upp längs ribborna med en sågande rörelse. Putslagret blir på så vis helt slätt. När väggen är färdigputsad avlägsnas ribborna och skårorna fylls igen med puts. Vid torrt och varmt klimat rekommenderas eftervattning två gånger per dag i tre till fem dagar.

Härdning

Bruket börjar hårdna efter cirka fyra timmar. Temperatur och luftfuktighet påverkar härdningstiden.
Märkning
GHS07
Skadlig
GHS05
Frätande
Faroangivelser
H315
Irriterar huden.
H318
Orsakar allvarliga ögonskador.
Skyddsangivelser
P102
Förvaras oåtkomligt för barn.
P280
Använd skyddshandskar/skyddskläder/ögonskydd/ansiktsskydd.
P302
VID HUDKONTAKT:
P305
VID KONTAKT MED ÖGONEN:
P338
Ta ur eventuella kontaktlinser om det går lätt. Fortsätt att skölja.
P351
Skölj försiktigt med vatten i flera minuter.
P352
Tvätta med mycket tvål och vatten.
Leverantörens artikelnummer 553024

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Öppna spisar är vanliga i Sverige men används idag främst för mysfaktorns skull då verkningsgraden är så låg. Det går dock att på ett relativt enkelt och kostnadseffektivt sätt konvertera den öppna spisen till en högpresterande eldstad. Eftersom både rökkanal och eldstad till att lagra värmeenergin redan finns, är de största och svåraste momenten är redan avklarade.
  • En putsad fasad är kanske mest vanlig på stenhus men förekommer även på trähus. Om arbetet är rätt utfört kan en fasad - med minimalt underhåll - hålla i nästan 50 år. Detta gör att fasadtypen har varit och fortfarande är ett väldigt populärt alternativ. Dessutom är det väldigt snyggt och kan utföras i många olika stilar. Här visar vi hur putsar en yttervägg.
  • Ett av de största sommarnöjena i Sverige är nog grillningen och då behövs en rejäl grill. En egenhändigt murad grill passar perfekt som ett mindre sommarprojekt och blir garanterat ett samtalsämne på nästa grillfest. Genom att mura den själv kan du skapa precis den grill du själv villhöver, bara fantasin och möjligen fysikens lagar sätter gränserna för hur bra det kan bli.
  • Alla pizzaälskare har väl någon gång drömt om att få till den perfekta pizzan hemma. Med en egen vedeldad pizzaugn vid uteplatsen har du möjlighet att göra just det. Hemligheten är att kunna få upp ugnen i riktigt hög temperatur, gärna 500°C och att pizzan får en lätt rökton. Dessutom är det en klar stämningshöjare med en sprakande vedugn de där ljumma sommarkvällarna på terrassen.