Täckbark 40L Pall Hasselfors

48st/ pall
ART.NR: 6115883
Täckbark skyddar känsliga växter mot vinterkyla, ogräs och avdunstning.
Läs mer
helpall
delivery-truck
Endast online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Täckbark 40L Pall Hasselfors

Täckbark ger en enhetlig och grov yta på marken, och bildar samtidigt ett skyddande lager mot vinterkyla, ogräs och avdunstning.

Täck känsliga växter med täckbark på hösten. På rosor behöver du kupa upp minst 10 cm bark mot grenarna. Barken skapar ett isolerande luftskikt, vilket hindrar kylan från att tränga ner i marken.

På våren kan du lägga ut täckbark i ett minst 10 cm tjockt lager för att hindra att ogräsväxt och avdunstning. Täckbarkens grova yta gör att ogräsfrön inte får fäste och torkar ut snabbt. Avdunstningen minskar från den täckta jordytan och därmed behöver du inte vattna lika ofta. När täckbarken bryts ner förbrukas en del näring. Därför bör du gödsla växterna innan täckbarken läggs ut.

En säck med täckbark räcker till 0,5 m2. Ett barklager har en hållbarhet på cirka fem år. För bästa möjliga resultat är det bäst att kontinuerligt fylla på med ny täckbark.

Egenskaper

- Svensk bark av gran och fur.
- Minskar behovet av vattning.
- Ger skydd åt känsliga växter under vintern.
Läs mer
Varumärke Hasselfors garden
Leverantörens artikelnummer S40119E

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • En häck kan vara ett utmärkt sätt att rama in din tomt och skydda den från insyn. En grön häck ger ett naturskönt och vänligt utryck mot gatan, samt dämpar vinden och minskar ljud. En häck lämpar sig även inne på tomten för att dela av och skapa olika rum i trädgården. Varför inte plantera en berså kring en uteplats för att avnjuta eftermiddagskaffet en fin sommardag?
  • Du kan använda små plastkrukor eller odlingstråg att så i, men det går precis lika bra med avklippta mjölkpaket eller konservburkar. Se bara till att det finns hål i botten som kan dränera bort vatten, så att plantan inte riskerar att dränkas i för mycket vatten. Vissa sorter som till exempel basilika, sallat eller prydnadsgräs behöver inte enskilda krukor utan kan sås i tråg, så kallad bredsådd.
  • Med våren i antågande så växer lusten att odla, oavsett om det handlar om blommor eller egna grönsaker till sommarens middagar. Det behöver varken vara svårt eller krångligt att lyckas med sina odlingar, men det finns en del att tänka på innan du drar igång. Du måste varken ha trädgård eller växthus för att komma igång, men risken finns att det ger mersmak och att intresset växer.
  • En rabatt kan vara enkel att anlägga men kan utformas på många sätt och göras hur avancerad som helst. Innan du sätter i gång är det bra att planera så att rabatten både ser bra ut och har bästa möjliga förutsättningar så att växterna trivs. I den här guiden går vi igenom hur du får en välmående rabatt utifrån placering, jordtyper och bevattning.
  • Träd på tomten maxar myset i din trädgård, skapar rum och kan också ge både frukter och bär. Med tiden kan de också ge skugga och en perfekt plats för din hängmatta. Vänta bara inte för länge med att plantera dina träd, då de tar god tid på sig att växa och bli stora.