Våtrumsremsa Självhäftande

ART.NR: 06604
Recensioner
Ska du renovera badrummet eller bygga nytt spa i källaren Då är ett väl utfört förarbete förutsättningen för 
st
stock
Saldo i butik Välj butik
Välj butik för att se lagerstatus
delivery-truck
Köp online
Ange postnummer för leverans och lagerinformation.
close
Sök efter postnummer

Våtrumsremsa Självhäftande

Ska du renovera badrummet eller bygga nytt spa i källaren Då är ett väl utfört förarbete förutsättningen för ett lyckat resultat. För att hjälpa dig på vägen har Byggmax utvecklat Byggmax foliesystem och Byggmax rollbart system som innehåller alla produkter du behöver, tillsammans med lättbegripliga anvisningar för hur du ska gå till väga.

Byggmax våtrumsremsa, självhäftande, ingår i Byggmax foliesystem som används som tätskikt bakom keramik eller stenbeläggningar i bostäder och utrymmen med liknande belastning. Systemet uppfyller kraven på vatten- och ångtäthet enligt Boverkets byggregler och Byggkeramikrådets branschregler för våtrum.

Användningsområde

Byggmax Våtrumsremsa, självhäftande är en ång- och vattentät remsa som är belagd med ett självhäftande ämne på ena sidan. Remsan används till försegling av folieskarvar när man använder ”kant i kant”-metoden (se monteringsanvisning).

Byggmax bägge tätsystem skall ej användas på underlag som innehåller fukt överstigande 85 % RF (relativ fuktighet) eller i utrymmen med risk för tillskjutande fukt, som exempelvis källare eller en oisolerad platta på mark. Våtrumssystemen ska alltid täckas med keramik eller stenbeläggningar.

Egenskaper

Byggmax Våtrumsremsa, självhäftande, består av två yttre lager polypropylenväv med en inre kärna av ångtät polypropylenfilm samt ett självhäftande ämne. Ånggenomgångsmotsåndet är 1,7 miljoner s/m.

Underlag och montering

Montering skall utföras fackmannamässigt. Det innebär att användaren ska följa Byggmax monteringsanvisning samt att underlag stämmer överens med BBV. Monteringsanvisning finns på Byggmax hemsida och BBV (Byggkeramikrådets branschregler för våtrum) finns på Byggkeramikrådets hemsida, www.bkr.se.

Hållbarhet och förvaring

24 månader i oöppnad originalförpackning. Förvaras frostfritt.
Leverantörens artikelnummer 06604

Inspireras av våra gör-det-själv guider

  • Väggkakel är vanligast i badrum och kök men du kan även göra tvättstugan snygg med ett väggkakel. Kakel är ett slitstarkt och lättstädat material som kräver minimalt underhåll, det håller sig snyggt år efter år. Du kan skapa en kaklad vägg med färger och former precis som du önskar, eftersom det finns kakel med olika färger och mönster. I denna guide visar vi hur du kan sätta kakel själv!
  • Ett klinkergolv kan varieras nästan i det oändliga genom val av färger, olika storlekar och läggningsmönster. På så sätt är det lätt att skapa ett vackert golv som håller i många år framöver. På Byggmax hittar du allt som behövs för att lägga ett snyggt klinkergolv och med denna guide blir det lätt att genomföra. Det svåraste momentet är nog att välja hur det ska se ut!
  • Flytspackling är ofta ett mycket bra alternativ för att skapa jämna och släta underlag inför efterföljande ytmaterial. Det är även en bra metod för att skapa fall mot en eller flera golvbrunnar i ett våtrum. Om du till exempel ska lägga klinkers, kan du behöva öka stabiliteten – det kan du göra genom att förstärka flytspackel med armering.
  • Golvbrunnen fyller en viktig roll i våtrummet då den dels fungerar som ett avlopp när du till exempel duschar och dels fungerar som säkerhet mot vattenskador. Därför ska det finnas tillräckligt fall mot golvbrunnen i hela badrummet, så att vattnet leds dit om en läcka skulle uppstå. Den vanligaste orsaken till fuktskador i badrum är just kring golvbrunnen, så här är det viktigt att du är noggrann och följer montageanvisningar för just din typ av golvbrunn.
  • Visst låter det lockande att renovera badrummet själv och spara tusentals kronor? Ett av de viktigaste momenten när du bygger ditt våtrum är tätskiktet och foliebaserade system liknar montaget att tapetsera. Med dagens tätskikt minimeras många av de risker som tidigare fanns i rollbara system. I vår guide tar vi upp vad du behöver tänka på före, under och efter montaget av tätskiktet.