kvar till lägsta beställningsbelopp
Ordersumman inklusive eventuella rabatter understiger minsta belopp för onlineköp på 199 SEK
Utforska våra smarta fixartips och förläng livslängden på dina saker, så kan du spara pengar och värna om miljön.
Vi gör det enkelt och prisvärt att välja hållbara lösningar - med våra låga priser blir det lättare och roligare att reparera och ta hand om det du redan äger. Gör en insats för både dig själv och miljön.
Otäta dörrar och fönster är den vanligaste källan till värmeläckage och drag. Kontrollera gummilisterna så att de är fräscha och tätar, annars är det dags att byta ut mot nya. Glöm inte att se över fogningar av plåtblecken så att de ser bra ut och hindrar att fukt tar sig in bakom fasaden.
Takpannor har till uppgift att skydda undertaket från nederbörd och skadade takpannor bör bytas omedelbart. Se även till att taket är fritt från mossa och annan påväxt och kontrollera så att takplåtar är fräscha och att alla fogar är täta, annars behöver dessa åtgärdas. Framförallt runt genomföringar är det större risk för mindre läckor. Rensa bort övergivna fågelbon, som effektivt kan hindra vattenavrinningen, och förhindra att nya byggs. Bättre då att ni snickrar lite fågelholkar, då kommer de små liven att tacka er med färre mygg nästa sommar.
Hängrännorna behöver rensas med jämna mellanrum för att fungera väl och hantera kraftiga höstskurar. Häll lite vatten för att se så det rinner ner ordentligt i stuprören och att rännorna inte läcker. Montera gärna självrensande lövsilar nertill där stuprören ansluter till dagvattenrören, så förhindras stopp längre ned i systemet. Kolla även över skicket på vindskivorna och vattplåtarna så att dessa fortfarande är fräscha och hindrar att vatten kan ta sig in under takpannorna.
De flesta skador du kan hitta på en vind beror på fukt, där vatten antingen läcker in ovanifrån eller att fuktig luft kondenserar. Läckage brukar vara rätt lätt att se, men är du osäker kan du använda en fuktkvotsmätare. Hittar du en läcka bör den åtgärdas omedelbart för att inte riskera följdskador. Eventuell mögelpåväxt från kondens kan du upptäcka tidigt genom att lysa med en ficklampa parallellt med taket och titta i släpljuset. Kontrollera även eventuella ventiler till vinden och att insektsnäten är hela.
När hösten kommer så stänger vi in oss och då är det extra viktigt att husets ventilation fungerar bra. Kontrollera alla friskluftsventiler och rengör kanalerna samt eventuella filter. På samma sätt bör du kontrollera kanalerna för frånluften och se till att dessa är rena samt att spjäll och fläktar fungerar som de ska. Ren och frisk luft är bra både för dig och ditt hus.
Många ser nyttan av att hitta nya energismarta lösningar för sitt hem. Genom att energisäkra våra hem kan vi spara både el och pengar, dessutom ser vi till att bli mer miljövänliga. För att hjälpa dig att spara el har vi samlat alla våra tips och gör det själv-guider för att energisäkra hemmet, både med enkla sparknep men även med energieffektiva produkter. I vårt sortiment finns allt från braskaminer och värmepumpar till isolering, tätningslister och mycket mer.
Allt från små till stora energibesparande projekt ger resultat och här hittar du många nyttiga tips för att spara el och minska din elförbrukning, vare sig det gäller elförbrukning i villa eller lägenhet. De insatser du gör ger effekt, både för plånboken och miljön!